8 Aralık 2009 Salı

Serap ve Solan bir çok goncaya

Serap, kızımız son demokratik hak arayışının kurbanı. Gösteri yapmak değil yakıp yıkmak için meydanlara çıkan, cahil, gönlü karaların soldurduğu bir gonca gül. Hastahanede, kendine geldiğinde yanık dudaklarından dökülen yürek yakan ilk cümleleri okuduğumda kendi kızlarımı düşünmeden edemedim. Bir baba, olarak tepkisiz de kalamadım. O nu bu hale düşürenlerden bunun hesabını devlet sormalı. Hemde öyle bir sormalı ki, yedi düvele örnek olmalı.


Okumuşsunuzdur ya ben yinede hatırlatayım. Serapçık, evine dönmek için bindiği otobüsle birlikte yandı. demokratik hakkını aradığını iddia eden, teröristlerce geleciği karartıldı. o masum ilk kendine geldiğinde "Hayallerimi yaktılar" demiş. Ne büyük acı ailesi için, ne büyük bir ayıp susup göz yumanlar için, ne büyük vebal ön ayak olanlar için.
Bu serapçık değilde, sizin kızınız,anneniz,kız kardeşiniz olabilirdi. Böyle giderse korkarım sıra bizede gelecek çok yakın bir zamanda. O zaman ne yapacağız. Yine sessiz sedasız kalabilecekmiyiz. ey devlet büyükleri sizin evlatlarınız yanıyor sokaklarda hala demokratik hak diyebilecekmisiniz. Hala bilmem kime hoş görünmenin derdini güdebilecekmisiniz. Yüreğim yanıyor, o baba için, o kız çocuğu için kim söndürecek bu ateşi. Bendemi çıkmalıyım sokaklara. Bendemi yakıp yıkmalıyım.
Ey insanlığından utananlar, ey allah korkusu taşıyanlar, ey halkım bağırmak zamanı değilmidir.
DEVLET BAŞA KUZGUN LEŞE!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Oteller